Jadłospis

Dzień/data Śniadanie Obiad Podwieczorek

Poniedziałek

14.04.2025

chleb kanapkowy z masłem, szynka, ogórek, pomidor, kakao

zupa ogórkowa z ryżem na mięsie z kurczaka z jarzynami, śmietana

ziemniaki, gulasz, kapusta czerwona, woda mineralna

mix owoców

Wtorek

15.04.2025

chleb graham z masłem, ser żółty, papryka, rzodkiewka, kawa zbożowa

zupa fasolowa z ziemniakami na kiełbasie z jarzynami,

makaron spaghetti w sosie bolońskim, kompot

ciasto z jabłkami-wypiek własny

Środa

16.04.2025

chleb orkiszowy z masłem,  pasta rybna, ogórek kiszony, herbata

zupa kalafiorowa z ziemniakami na mięsie z kurczaka  z jarzynami, śmietana

risotto z warzwami i mięsiem z kurczaka, kompot

baton pszenny z masłem i powidłami

Czwartek

17.04.2025

chleb foremkowy z masłem,

owsianka na mleku, 

słupki marchwi

krupnik z kaszą na mięsie z kurczaka z jarzynami,

ziemniaki, filet z ryby, surówka z kapusty kiszonej, kompot

soczek kubuś 

rurki kukurydziane

Piątek

18.04.2025

śniadanie

wielkanocne

zalewajka z ziemniakami na kiełbasie , śmietana

kluski kładzione, surówka z marchewki, woda mineralna

sok owocowy

banan

LISTA ALERGENÓW

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz ) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne

Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne

Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne

Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne

Alergen nr 6: soja i produkty pochodne

Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne

Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne

Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: nasiona sezamu i produkty pochodne

Alergen nr 11: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 12: łubin i produkty pochodne

Alergen nr 13: mięczaki i produkty pochodne

do góry